Härlig ledig dag tillsammans med min älskling som fyllde år i går då vi var och såg Falkenbergsrevyn " Mitt i smeten" var riktigt bra!
Fixade frukost på sängen i dag, sen en sväng på stan och lunch på favoritstället Falkmanska cafét i gamla stan i mysiga Falkenberg som bjöd på spenatsoppa och efter det fick vi glutenfri blåbärskaka och kaffe.
Fick ett ryck och gjorde minipajer när jag kom hem, gott att ha i frysen ;-)
Pajerna är glutenfria!
Fyllning 1
2½ dl bovetemjöl
75 g smör
3/4dl kesella
Kläm ut degen i formarna, låt dem vila i 30 min i kylen.
Fyllning1
3 ägg
2dl vispgrädde
1dl mjölk
1dl riven ost
75 g ädelost
½dl hackad mandel
salt
peppar
Fyllning2
150 g fetaost
5 soltorkade tomater
3ägg
2dl vispgrädde
1dl mjölk
salt
peppar
cocktailtomater i halvor
basilika(gärna färsk)
Grädda pajerna i 225 grader ca 15 minuter.
Förhandsgranska
Förhandsgranska
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar